Inspiráló futóriportok #5: Kralovánszki Judit

Újabb riport. Újabb inspiráció. Ezúttal egy újabb női futót ismerhetsz meg, aki a Futótárs Kihívásokon ért el kiemelkedő eredményeket.

Emlékszel, hogy mikor és hogyan fertőzött meg a futás szeretete?

Régóta kacérkodtam a futással, néhányszor neki is indultam, de pár edzés után abbahagytam. 2018.júniusában megláttam egy versenykiírást, akkor határoztam el hogy én azon a versenyen indulni fogok, és újra elkezdek edzeni. Egy ‘kattanás’ volt csak, július 3-án mentem először futni, onnantól kezdődött az igazi szerelem, azóta nincs megállás.

Volt valaki, vagy valami, aki/ami segített az elindulásban?

Leginkább csak önmagamnak akartam bizonyítani, hogy igenis képes vagyok megcsinálni. Az adott verseny nagyon motivált, aztán persze újabb és újabb megmérettetéseket kerestem.

Heti hányszor edzel, és milyen távokat teljesítesz?

Általában 4-5 alkalommal futok egy héten, 10-12 km alkalmanként.

Edzésterv szerint készülsz, vagy érzésből csinálod?

Nem követek edzéstervet, csak úgy és annyit futok ahogyan jólesik.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek a futásban?

Amikor  elkezdtem futni elhatároztam hogy tavasszal lefutom az első félmaratonomat, és ez sikerült is. Talán ez számomra a legnagyobb siker. Mentálisan pedig az, amikor egy fárasztó nap után sikerül rávennem magam az aznapi edzésre! Az érzés, az a lelki/testi feltöltödés, amit ezután érez az ember fantasztikus!

Mire készülsz most, mik a terveid?

Egy újabb félmaraton van tervbe véve szeptemberben. Illetve nagyon-nagy álmom, hogy eljussak olyan fejlettségi szintre, hogy egy maratont is le tudjak futni. Megfogadtam magamnak, hogy egyszer eljutok és lefutom a New York Maratont, remélem nem csak álom marad! 🙂

A Futótárs Kihívások közül melyiken/melyeken indultál?

Eddig 2 versenyen indultam: a Fagyos Futáson és a Beach Body kihíváson.

Nehéz volt alkalmazkodni a verseny virtuális jellegéhez?

Abszolút nem volt nehéz, sőt! Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség azoknak, akik szeretik megmérettetni magukat, de mondjuk nincs idejük vagy lehetőségük több km-t utazni egy-egy versenyre. Ami pedig nagyon szimpatikus, hogy a versenytársak egymást buzdítják, támogatják, elismerik egymás  teljesítményét, hiszen mindenkinek jól esik a pozitív visszajelzés.

Mit üzennél múltbéli önmagadnak, aki épp kezdi a futóedzéseket?

Azt, hogy ne add fel az első nehézség után! Mert bármennyire is nehéz és bármennyire is fáj, a kezdeti nehézségek után megtanulod élvezni , függővé válsz és az érzés amit edzés után érzel az kárpótol minden fájdalomért!

 

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!