Inspiráló futóriportok #4. Vidra Adrienn

A Futótárs kihívás legutóbbi nyertesei közül Vidra Adrienn következik egy újabb inspiráló futóriporttal. És hogy miért inspiráló ő igazán? Kiderül a riportból.

Emlékszel, hogy mikor és hogyan fertőzött meg a futás szeretete?

3 évvel ezelőtt májusban kimentünk a párommal tollasozni a helyi gimnázium udvarára. Visszaemlékeztem, hogy régebben mennyit futottam ott a tesi órákon, de az asztmám miatt nehezen ment. Kipróbáltam magam és 7 kört futottam folyamatosan, ez kb 2 kilométernek felelt meg. Mivel magamon is meglepődtem milyen jól megy, kihívás napján már 9 kör ment a pályán, de nem fáradtam el. Nem sokkal utána június végén életem első 10km-ét futottam le. Ezek után nem volt kérdés, hogy futni fogok többször.

Volt valaki, vagy valami, aki/ami segített az elindulásban?

Az első lépcsőfok anyukám támogatása volt, ő vette első futóórámat és futócipőmet. Később az eredményeim láttán, egyre több helyi, vagy közeli eseményen vettem részt. Augusztusban már megvolt az első 10km-es versenyem Budapesten, aminek a végén nagyon boldog voltam, hogy sikerült a legnagyobb melegben is teljesíteni.

Heti hányszor edzel, és milyen távokat teljesítesz?

Heti 2x-3x futok, ahogy időm engedi munka mellett. Futás mellett erősítő edzéseket is végzek.
A táv változó 5km-25km-ig szoktam teljesíteni. Leggyakrabban teljesített táv 8-13km között van.

Edzésterv szerint készülsz, vagy érzésből csinálod?

Jelenleg érzésre csinálom. Addig futok mindig, amíg jó érzés. Évek alatt így is sikerült fejlődnöm.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek a futásban?

Kisebb versenyeken sikerült dobogóra is állnom. Illetve a helyi újságban sikerült pár cikkben szerepelnem a sikereim következtében.

Mire készülsz most, mik a terveid?

Jelenleg több félmaraton versenyen szeretnék részt venni és ezekre felkészülni. Az akadályfutás is megtetszett, ezen a pályán is jó lenne fejlődni.

A Futótárs Kihívások közül melyiken/melyeken indultál?

Az első kivételével mindegyiken eddig. Nagyon szimpatikus az eseményük, mert mindig feldobják az egyszerű versenyeket egy kis plusz kihívással, amivel sokkal izgalmasabb lesz az egész.

Nehéz volt alkalmazkodni a verseny virtuális jellegéhez?

Nem volt nehéz alkalmazkodni, sőt tetszett, hogy előre tudtam szinte kik lesznek a vetélytársaim. A csoportban is szívesen osztom meg a futásaimat, mert kedvesek az ott lévő futók. Egy ilyen virtuális versenyen mindig jobban teljesítek, mert nem ragadok bele a tömegbe. 🙂

Mit üzennél múltbéli önmagadnak, aki épp kezdi a futóedzéseket?

Kitartás! Lesz ebből félmaraton is! 😀

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!