Inspiráló futóriportok #2: Kiska Andrea

A Futótárs kihívások lelkes indulója, aki megmutatja, milyen kihívásokat keressen egy futónő közel az 50-hez. Inspiráló futóriportok második részében Kiska Andreát ismerhetitek meg.

Emlékszel, hogy mikor és hogyan fertőzött meg a futás szeretete?

18 éves koromban kipróbáltam a tájfutást, de más dolgok miatt ez akkor nem volt tartós. A szerelem 5 évvel ezelőtt következett be, először csak lélekápolás miatt…majd életforma lett. El kellett költöznöm egy idegen városba. Nagyon egyedül éreztem magam,lelkileg összetörtem,és akkor jutott eszembe,hogy futnom kell. Először 1 km, majd kettő és szépen lassan magával ragadott az a szabadság amit futás közben éreztem. A saját korlátaimat feszegettem, és feszegetem a mai napig is, 48 évesen kacsintgatok az ultrafutás felé.

Volt valaki, vagy valami, aki/ami segített az elindulásban?

Elsősorban lélekápoló funkciója volt, kellett az a boldogsághormon,amit termeltem futás közben.

Heti hányszor edzel, és milyen távokat teljesítesz?

Általában hetente négyszer elmegyek futni,de ha szabadságon vagyok, akkor a hét minden napján felhúzom a futócipőmet. Mindig hajnalban futok, hét közben 5-20 km között, hétvégén kicsit hosszabbat,30-50 km között.

Edzésterv szerint készülsz, vagy érzésből csinálod?

Az első 5 km edzésterv alapján lett meg, de utána a saját teherbírásomnak megfelelően futottam.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek a futásban?

Az egyik a betegségem leküzdése volt, megállapítottak egy autoimmun betegséget,ami az ízületeket támadja meg, és lelki problémák miatt alakul ki. Nagyon sokszor fizikai fájdalommal járt a futás,de elértem hogy nem következett be romlás az állapotomban. Másik siker pedig az 56 km lefutása volt, itt egy álom vált valóra.

Mire készülsz most, mik a terveid?

2020-re a fő terv, és cél a Vérkör 77 km-es távjának teljesítése.

A Futótárs Kihívások közül melyiken/melyeken indultál?

BeachBody futam,Futópad futam és fagyos futás

Nehéz volt alkalmazkodni a verseny virtuális jellegéhez?

Én jobban szeretem az ilyen virtuális futásokat,mindenki a saját tempójában fut,senkihez nem kell alkalmazkodnia. Világ életemben magányos futó voltam,nekem ezek a versenyek is tetszenek.

Mit üzennél múltbéli önmagadnak, aki épp kezdi a futóedzéseket?

Az élet fájhat kegyetlenül, de nem az ami megöl Nem lesz egyszerű,fogsz nevetni, sírni, de futással olyan boldogságot kapsz amit máshogy nem tudsz megszerezni.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!