Így csapd be az agyad, és fuss gyorsabban

A módszer nem illegális, de a megfelelő felkészültség elengedhetetlen. A gyorsabb futás minden futót érdekel. Ez is egy kipróbálható, és nekem több ízben működő lehetőség. Ahhoz, hogy ezt a technikát alkalmazd nincs szükséged komoly előképzettségre, de a saját magad minél pontosabb edzettségi ismeretére feltétlenül.

Az agyad “becsapásához” arra van szükség, hogy előhozd a belső, nem fizikai energiáidat. Egy futó, ha eléri az anaerob küszöbét, maximum 1 percig képes még futni. De ez csak akkor lenne igaz rád, ha maxra sprintelnél. Egy sima hosszú futásnál erre csekély az esély. Ezek a fizikai korlátok.

Az agyad azonban “csodákra” képes. Megfelelő edzettség mellett, próbáld ki az alábbi módszert:

Fuss gyorsabban x ideig. Az időt határozd meg te. És mondogasd magadban. 1 percig bírom…1 percig bírom.. Vagy már csak ennyi van hátra.
Gyönge altesti humorral élve az elő változat a férfiaknak máshol is hasznos lehet:).

Én nem egyszer alkalmaztam ezt azokban a helyzetekben, amikor nagyon szenvedtem a futás alatt. Küzdenem kellett, harcolnom az elemekkel, magammal. És ez valahogy erőt adott, megnyugtatott.

Persze, nem jött be mindig, de összességében hasznos technikának bizonyult.

A másik lehetőség, hogyha fáradsz futás közben, és lassabb tempóra kényszerülsz. Néhány mély lélegzetvétel mellett a kezedet magad előtt felhúzod, csípőtől mellekig. És megpróbálod átérezni, hogy energiát adtál magadnak.

Nem kell túlgondolni a dolgot, egyszerűen próbálj segíteni magadnak, ahogy csak tudsz.

 

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!