Lehet, jövőre már nem futhatsz annyit Budapesten

Tarlós István, Budapest jelenlegi főpolgármestere az Inforádióban adott interjút a minap. És habár a beszélgetés elsősorban a bulinegyedről, a Red Bull Air Race-Ről, illetve az öttusa-világbajnokságról szólt, elejtett egy mondatot a budapesti futóversenyekről, amely számunkra, a futók számára is érdekes lehet.

Nevezetesen. A futóversenyekről elmondta,

hogy a kiemelt évi három-négy viadalnál több a jövőben nem lesz a fővárosban, és ezt a budapestiek többsége is támogatja

 

Mit jelenthet ez? 

Efféle törekvés már korábban is volt. Akkor ugyancsak a hétvégi forgalomkorlátozások miatt kialakult dugók okán merült fel, hogy csak 3-4 komolyabb útlezárással járó versenyt engedélyeznek a fővárosban. Ez a hír azt jelenti, hogy a Budapest Sportiroda Szervezésében lévő futóversenyek az áprilisi Telekom Vivicitta Városvédő futás, a szeptemberi Wizz Air Félmaraton, a 2019-ben ugyancsak szeptemberben rendezendő (egyébként rendszerint októberben esedékes) SPAR Maraton  nincsenek veszélyben. De például jelenleg szerepel a 7. kerületi Futó – és Gyaloglónap is a listán, ami ezek alapján kérdésessé válhat. Vagy ez lesz majd a negyedik kiemelt verseny a lehetséges négyből.

És akkor ennyi?

A tervezett intézkedésről egyelőre konkrétabb nem derült ki. Nyilván nem ez a preferencia jelenleg. De elsősorban azokat a kisebb versenyszervezőket vagy ilyen ambíciókat dédelgetőket érheti kellemetlenül a változás, akik emiatt nem kapnak majd engedélyt a rendezésre. Mindamellett az is benne van a pakliban, hogy olyan helyi szervezésű futóverseny, amely miatt nem kell a fél vagy épp az egész várost lezárni, és nem tízezer ember hömpölyög általa az utcákon, ettől függetlenül is engedélyezne a Főváros.
Kiderül majd. És, ahogy mondják, addig még sok víz lefolyik a Dunán.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!