Futnál egy temetőben? Bécsben megteheted

Futópályákat építettek a Bécsi Központi Temetőbe. Első hallomásra talán morbidnak tűnik a felvetés. De a temető üzemeltetői úgy gondolták, van létjogosultsága az elképzelésnek.

A 24.Hu cikke szerint, mivel egyre több városlakó jár futni a Bécsi Központi Temetőbe, az intézmény vezetése gondolt egyet, és két pályát is kijelölt a sírok között. A hivatalos megnyitót májusban tartják, természetesen futóversennyel: a rendezvény a Silent Run (Csendes futás) nevet kapta.

A város körbenövi a temetőit, ezért ott nem csupán megemlékezők, hanem sétálni, pihenni vágyók is meg-megjelennek. Ez alól a bécsi Zentralfriedhof (Központi temető) sem volt kivétel, ezért a vezetőség két futóútvonalat is kijelölt a  területen.

Renata Niklas, a temető üzemeltetője a megnyitó kapcsán ezt mondta:

Az, hogy egy temető egyszerre az emlékezés helye és élettér legyen, egyáltalán nem ellentmondásos. Nagyon nemes gondolatnak tartom, hogy elhunyt szeretteink ily módon részesei lehetnek életünknek

Az elképzelés lehet morbid, mindazonáltal elfogadható is. Nyilván nem résztávos edzéseket tartana ott az ember, vagy nagy csapatos hangoskodással vetetné észre magát. Így viszont, mint békés, meghitt környezet akár megfelelő is lehet a kikapcsolódásra, a gondolatainkba burkolódzó futásra.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!