6 családi futóverseny, amin megérte elindulni

Idén szerencsére jópár versenyen sikerült részt vennem, illetve az év végéig még be van tervezve egy-kettő. Egy komlói 4 évszakos futóverseny sorozatban már évek óta részt szoktam venni, ahol nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is szoktak szervezni versenyszámokat, már egészen pici kortól.

Év végén aztán összesítik az eredményeket, s aki mind a 4 fordulón részt vett, külön díjazásban is részesül. Idén sikerült eddig az összesen részt vennünk, s már csak egyetlen forduló, a téli van vissza.

Ezen a versenysorozaton kívül még 6 környékbeli megmérettetésen vettem részt, vagy a gyermekeimmel, vagy a kutyámmal, vagy egyedül, vagy pedig mindannyian:

1. Nagy meglepetésemre egy megosztós nyereményjátékban én lettem a három szerencsés kisorsolt nyertes egyike, így egy ingyen nevezést nyertem a 2017. április 29.-i III. Palkonyai Dűlőfutásra.

Egyáltalán nem is számítottam rá, így nagyon meglepődtem, s örültem, amikor megláttam a nevemet a nyertesek listáján.

Az „S” távot választottam, ami 9,9 km volt, vagyis kis híján tíz., 239 méter szintkülönbséggel.

A verseny útvonala végig gyönyörű, dimbes-dombos helyeken vezetett, s mindenütt ki volt táblázva a helyes útirány. 6 helyen volt frissítőpont, ami bővelkedett a sok finomságban.

Több meredekebb részen sáros dagonya volt, így többször bele kellett gyalogolnom, de az egyenesebb részeken már könnyebben tudtam haladni. Kisfiam, Jánoska most otthonról szurkolt nekem, mivel ez egy igazi terepfutás volt, így a babakocsis futás kivitelezhetetlen lett volna.

Rengeteg futó volt, így már a rajtig megvolt a bemelegítés, ugyanis kb. fél km-es volt a kocsisor, mindkét irányból, pedig vonattal érkezők is voltak.

A célba is folyamatosan érkeztek be az emberek. A távot 1 óra 27 perc alatt sikerült teljesítenem, aminek nagyon örültem, mivel az volt a célom, hogy másfél órán belül érjek be. A célkapu átlépése után egy nagyon szép, különleges befutóérmet kaptam, amit otthon fel is tűztem a legújabb éremtartómra.

Nagyon jó kis verseny volt, igazi vadregényes terepfutás, így megfordult a fejemben, hogy jövőre az „M” távot fogom bevállalni, ami közel 20 km.

2. Május 13.-án Lánycsókon futottunk egy nagyon színvonalas, családi futórendezvényen. Először az ovisok futottak 1 km-t, majd utána a kisiskolások folytatták a futást 2 km-rel, végül a felnőttek választhattak két táv között (5 és 10 km).

Kislányom, Csenge az 1 km-t futotta, én pedig Jánoskával futó babakocsival az 5 km-t.

Minden idők legjobb idejét futottam önmagamhoz képest, amelynek nagyon örültem. Dimbes-dombos volt a pálya, mely szebbnél szebb helyeken vezetett végig.

A célban minden futó egy csodaszép érmet kapott. A versenyszámok előtt még zumbás bemelegítés is volt, illetve a gyerekeknek akadálypálya és íjászat is színesítette a programokat. Csenge is nagyon jól érezte magát, a nap végére kellemesen el is fáradtunk mindannyian.

 

3. Július 9.-én részt vettem a III. Komlói Jótékonysági Futáson, ahol a kutyás-futás versenyszámban első helyezést értem el kutyámmal, Vacakkal. Azt tudni kell, hogy Vacak lassan 11 esztendős lesz, de korát meghazudtoló energiával rendelkezik.

Továbbá, árnyékban 38 fok meleg volt, de még a nagy forróság sem tántorított el minket a futástól. Az eredményhirdetésen egy szép kutyás kupát, illetve oklevelet kaptunk.

Csenge is teljesített párt kört a rendkívüli melegben. Sőt, a tombolán is kedvezett nekünk a szerencse, ugyanis szuper ajándékokat is nyertünk.

4. Augusztus 5.-e szombat este pedig a 30. Orfűi Tó-Show 1 tókörös versenyszámát (6,2 km) teljesítettem Jánoskával.

Itt is mellénk szegődött a szerencse a tombolán, így egy nagy adag húskészítmény csomaggal is gazdagabbak lettünk. Másnap pedig életem első nyílt vízi úszóversenyén vettem részt, ahol az Orfűi nagy tavat kellett hosszában átúszni, a táv közel 2 km volt.

5. Szeptember 8.-án Szentlőrincen rendezték meg a II. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, ahol Csenge a saját lábán futott, Jánoska pedig a futó – babakocsiban ült. A legrövidebb, 3 km-es távot választottuk. Csenge volt a legfiatalabb lány induló, így különdíjban részesült. 

 

6. Az Állatok Világnapját követő szombaton pedig Pécsen szerveztek az I. Pécs Pláza Jótékonysági Kutyás Futóversenyt, ahol Vacakkal a hosszabb távot választottuk, mely 3 km volt. Nagyon sok versenyző volt a hűvös, szeles idő ellenére is. Vacak végig nagyon jól tartotta a tempót, melyet az erős mezőny diktált.

Ez önmagamhoz képest már túl gyors volt, így nekem kellett a táv közepén lassítani. Már nem tudtuk tartani az akkor harmadik helyen álló pozíciónkat, így lecsúsztunk a 4. helyre.

Nem sokon múlt a bronzérem, viszont minden idők leggyorsabb 3 km-ét futottam.

Nagyon sokat számít a kutyával való futás, egyrészt egyenletesebben tud haladni az ember, másrészt pedig a kutya enyhén húzza, s jelenlétével motiválja a gazdáját a jobb teljesítményre. 🙂

 

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!