Phönix futómeséi: itt az ideje gyorsulni?

Túl vagyok ebben az évben az első maratonomon; hát bevallom, hogy korai volt még, mert a heti kilométerszámaimat éppen csak az utóbbi hetekben sikerült 40 – 50 km-re emelni, de azért örülök, hogy az egyedi ” runner ” talpbetétem jól szerepelt, és nem rosszabodott a sarokfájdalmam, melyet csontkinövés okozott; így örömmel konstatálhatom, hogy sikeresen teljesítettem a Balaton Szupermaraton 3-k napját, a ” Maratonfüredet “.  🙂

Sajnos nem sikerült minden szakaszt futnom, és elég kimerítő volt, de így is sikerült 4 óra 17 perces eredménnyel befutnom a célba.

Aggodalommal tekintek az április 23-ai II. Miklósi Futónapra, ahol 8 km-es távot szeretnék futni, ugyanis nem vagyok elég gyors, és nem biztos, hogy a legjobb formámban tudok indulni, és csak néhány hét van hátra a versenyig.

Sokat jelent számomra ez a verseny, hiszen saját városom szervezi, és szeretném megmutatni, hogy mit is tudok valójában. Mindenesetre mindent meg fogok tenni, hogy jó formába hozzam magam.

Az áhított 4 perces tempótól még igen messze állok, ezért új stratégiát dolgoztam ki: dombozni fogok, és már el is kezdtem, jelenleg 1 órás ” állóképességi dombedzést ” végzek, melyet nem feltétlen gyorsan csinálok.

Célom a gyorsaság növelése, és a futóteljesítményem, és futóstílusom javítása.

Meglátjuk mi lesz. 🙂      Kérlek drukkoljatok nekem!       Üdv. a Phönix

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!