Diétázol és futsz? Hagyd a kilókat, gondolj erre

Neked van megfelelő motivációd? Nekem néha elfogy. Ilyenkor máshonnan merítek. Van, hogy az is kevés, pláne ha a mérleg is ellenem van.

Van, hogy hiába gürcölsz, a kilók nem tágítanak, és ez lehangoló tud lenni. A legkritikusabb, amikor minden erőfeszítés ellenére, a mérleg plusz kilóval lep meg, sőt nem is eggyel hanem 2-3-al egyik napról a másikra!

Itt sokan könnyen föl is adhatják.

Nekem motiváló volt, hogy kilóban és centiben is mértem magam, és minden adatot felírtam egy naptárba. Minden hónapban lement kb. 1 cm, mindenhonnan, és ez feldobott. Volt, hogy több is, de az 1 cm garantáltan. Edzettem mindennap, a kalóriát sose számoltam, viszont fölhagytam azzal, hogy megegyem a kaját, amit a gyerekek nem fogyasztottak el. Csökkentettem a nasit, törekedtem arra, hogy teljesen elhagyjam, bár havonta egyszer képtelen voltam megállni, és az néha eltartott két napig. 🙂
A kilószámolgatás becsapós lehet. Viszonylag hosszú idő volt mire rájöttem, hogy ez a +2 esetenként +3 kg, ahogy jön, úgy megy is pár nap után. No de miért?
Ez bizony hormonális és sajnos normális velejárója az életünknek, mármint ha nő vagy.
Röviden annyi, hogy a havi ciklussal van összefüggésbe és ez normális reakció a szervezettől.

[ad id=”1706″]

Nem kell kizárólag a mérlegre hagyatkozni. Meg feladni. Ez a súlyingadozás lehet 1-2 de akár 3 kg is, mindenkinél más, én úgy vettem észre, két ciklus között félidőben kezdődik, és a ciklus kezdetéig olykor 3 kg plusz is keletkezhet. Viszont a ciklus végével visszamegy a normálisra.

Barátnőimmel létrehoztunk közösségi oldalon  egy privát csoportot, ahol megosztottuk egymással tapasztalatainkat, észrevételeinket. Ki mit csinált, mit és mennyit edzett, mit evett, olykor receptet is cseréltünk. Ez pozitívan hatott ránk. És mindenkit átlendített a nehéz ponton.

Nos a lényeg tehát: az akarat.

Akarod vagy sem? Mindent megteszel érte vagy sem? A “teszek érte” nem elég.

Ha már eldöntötted, hogy változtatsz, légy magabiztos és kitartó! Saját magadért dolgozz, ne másért, vagy másnak!

Ha ezeket eldöntötted, már jó úton jársz.
Indulj edzeni!

Ja a hideg nem kifogás! Öltözz fel rendesen:)!

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!