fbpx

Sokszor hallom, hogy

én nem tudom ezt vagy azt megtenni, mert nincs időm. Vagy könnyű Neked, nincs gyereked!

Nekem van kettő, de belefér a futás, sőt, alkalmaként a jóga is az életembe! Hogyan lettem ekkora futófan? 

A második terhesség alatt megőrültem a sütiért. Először beértem pár szelet cukrászdai darabbal, majd sütöttem heti három tepsivel, amit jóformán egymagam fogyasztottam el! A terhesség végére valamivel több mint 22 kg-t híztam. A legszörnyűbb az volt, hogy utána szinte semmi nem ment le, maximum 6-8 kg közel egy év alatt. Na,

ekkor döntöttem el, változtatnom kell, ez így nem mehet tovább.

Korábban már sokszor kipróbáltam ezt azt, több kevesebb sikerrel. A legfőbb gondom az volt, hogy mire “elrendeztem” a családot, és megcsináltam az edzést, teljesen kiment az álom a szememből, nézhettem a plafont egész éjszaka.
Napközben soha semmit nem sikerült mozognom,  holott Gyes/Gyed mellett azt gondoltam, mennyi szabadidőm lesz.

via GIPHY

Na, pont ennyi.
A jól bevált edzésidőpont a reggel lett, mielőtt ébred a család. Az első két hét borzasztó volt, mármint, nagyon élveztem, de hulla fáradt voltam. Aztán beálltam.

4:40 ébresztő, elliptikus tréner 45-60 perc, majd az 1 órás Callanetics program.

Mondják, nem kell mindennap, de én nagyon akartam a változást, és minél hamarabb.
A motivációm az volt, hogy újra tetszeni akartam a férjemnek (nem mondott semmit de van tükör a házban..:-)…) Szóval mindent beleadtam!
Viszont rövid idő múlva elutaztunk hosszabb időre (Horvátországban dolgoztunk a vendéglátásban), és ki kellett találnom valamit, amit csinálhatok.

[ad id=”1706"]


Ami szóba jöhetett, az úszás és a futás. A tenger néha túlzottan háborog….de futni mindig lehet!
Így kezdődött, lassú tempó laza 3 km, közben napfelkelte fotózgatás 🙂 Nem is tudom, melyiket szerettem jobban, a futást vagy a napfelkeltét. Talán mindkettőt.

Így is lett eredmény. Ruhaszámot illetően, de azon jóval túlmenően is. Sokkal jobb közérzet, nyugodtabb tempó, kiegyensúlyozottabb hétköznapok. Mindenre kihatott.

Aztán eljutottam arra a szintre, hogy miután hazaértem, már vártam a következő reggelt. 🙂 Talán ez az a pont amiért érdemes felkelni.
Itthon folytattam,  és itt is gyönyörű a napfelkelte, de már nem az a legvonzóbb.

A futás időpontja maradt a reggel, volt hogy időben megcsúsztam, vagy hosszabb távot szerettem volna, és a gyerkőcök felébredtek, mielőtt hazaértem. Ekkor kb 3 és 6 évesek voltak. Megtanítottam bekapcsolni a mesecsatornát,- a kicsit is-, készítettem egy kártyát, hogy tudják, ha ez kint van az asztalon akkor anya elment futni, ne aggódjanak, nemsokára jövök.

imag3161


Mára már, ha befejezték a reggelit, le is pakolják az asztalt, nézik a mesét, mire megjövök. (5 és 8 évesek)
Inkább lett ez egy életmódváltás, mint sikeres fogyókúra. Lassacskán a futás az életem részévé vált. Közel 3 éve futok, ehhez jött hozzá két éve a jóga. Szerintem tökéletesen kiegészítik egymást. Heti 5 edzés. Alkalmanként 5-10 km közötti futás, és utána egy sor jóga flow, vagy ashtanga.
Szinte kicserélődtem, és ehhez jött hozzá mellékhatásként kb -30kg amit azóta is tartok.

 

 

 

imag2160


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

error

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is