Mit csinálsz Te ezért az alakért? 3 nő válaszol

Szerintem jó döntést hoztam azzal, hogy futni kezdtem. Na jó, ne túlozzunk! A kezdet inkább kocogás volt, ráadásul egy “utcai” cipőben. De nem ez volt a lényeg, hanem hogy boldoggá tett. És emellett mindig közelebb és közelebb kerültem a célomhoz, vagyis a fölösleges kilóktól való megszabaduláshoz.

Olvasgattam akkor is, és mostanában is mindenfélét egészséges életmód, táplálkozás, edzéstervek. Valljuk be, elég nehéz laikusként kiválogatni, hogy az adott edzésterv, étrend, táplálék-kiegészítő vajon valóban hasznos-e, kell-e nekünk, jó-e egyáltalán?
Van akinek igen, van akinek nem. Nem vagyunk egyformák.

Sok emberrel beszélgettem az elmúlt 3 évben alakformálás témában, köztük javarészt csinos hölgyekkel, és tudjátok mi volt bennük a közös? A rendszeres mozgás!

Mit csinálsz Te ezért az alakért?

 

” Karatézom, de ha nincs időm, akkor futok. Mindennap, van hogy a fiúk is elkísérnek biciklivel”.
(Anikó, 3 fiú édesanyja)

” Kardió, és délig mindent eszem mértékkel amit megkívánok, onnantól óvatosan”.
(Az ő nevére nem emlékszem:)

” Idő függvénye, heti 2-3 edzés, ami kb.  5 km takar, de nem tempósan, inkább lassan”.

(Viki, 2 gyerekes anyuka. Volt szerencsém vele futni, akkor sikerült az időmön tartósan javítani. Mondhatom, nem fut olyan lassan)

Persze a genetikára is hivatkozott, hogy amiatt van olyan csodás alakja. Ezt én annyira nem tudom alátámasztani, mármint oké, hogy a genetika is beleszól, de szerintem megfelelő táplálkozással, rendszeres mozgással; legyen az futás vagy bármi, ami örömet okoz, és szívesen végzed körülbelül borítékolhatod az eredményt. Ebbe azért vagyok olyan biztos mert én megcsináltam, és tapasztaltam:-).
Ha nekem ment, akkor bárki meg tudja csinálni.

Akarat,  kitartás, önbizalom, az kell hozzá. Utóbbira még edzenem kell, de idővel meg lesz az is. 

 

Szóval, kb. összeszedtem a hallottakat és alkalmaztam, kiegészítve egy – két netes okossággal, de utóbbival azért csak óvatosan. Gondolok itt mindenféle diétákra. A koplalásnak nincs értelme. Szerintem, évszaknak megfelelően, azaz szezonálisan változatosan kell táplálkozni.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”ÉteLek”]

 

Konkrét diétát én nem csináltam, csak odafigyeltem arra, mit eszem, próbáltam kihagyni a nasit, de legalább csökkenteni. Mindenki maga tudja mit bír, mire képes. Elhatározás , akarat kérdése, a többi jön magától.

 imag3251

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!