10 nem mindennapi mentális trükk, hogy egyre jobb futó légy!

10 Mentális Trükk, Hogy Egyre Jobb Futó Légy!

1. Edzéseid során szenvedéllyel fuss! Képzeld el, hogy egy versenyen az élbolyban vagy, ott vagy közöttük, és a stratégiákat fontolgatod: mikor veszed át a vezetést! Jól érzed magad, ott vagy, ahol lenned kell, élvezed a helyzetet!
2. Képzeld és lásd, ahogy a talaj a lábaid alatt elforog, mintha az egész Földed forgatnád el, legyen a mozgásod gyors, gördülékeny!
3. Érezd a talajt, szeresd a földet, mintha a Földanyát simogatnád a lépteiddel!
4. Használd a gravitációt, és tekints rá úgy, mint szövetségesedre, olyan erőre, mely segít előre.
5. Azonosulj egy általad kedvelt gyors futó állattal, ez lehet egy mezei cickány, de talán egy gepárd jobb választás lehet! 🙂
6. Ha futótárssal futsz, jobban telik az idő, és jókat beszélgethettek együtt!
7. Ha lehetséges, ne figyeld az órádat, állíts be valami programot, és csak a hangjelzésekre figyelj! Nem fog hamarabb eltelni az idő, ha mindig ránézel!

8. Ha szeretnéd a szél energiáját kihasználni, képzeld el, hogy a mellkasodhoz papírsárkányt rögzítettek, amibe belekap a szél! Ez az érzés segíthet, mintha plusz erőhöz jutottál volna! Figyelmeztetek mindenkit, megállni nehéz! 🙂
9. Ha úgy érzed nem kapsz levegőt, képzeld el, hogy egy erős szeles fuvallat áramlik egyenesen a tüdődbe tele oxigénnel, és igyekezz mélyeket lélegezni!
10. Az edzésed befejése előtti 100 méteren képzeld azt el, hogy a versenyen a célegyenesben vagy már, látod a célkaput, ahol sok ember szurkol, és mindenki Veled örül, és büszkén átszakítod a célszalagot! Lásd azt is, ahogy a nyakadba akasztják az érmet!

Megcsináltad! 🙂

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!