Évek óta fut babakocsival, ezek a tapasztalatai

Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni, Szarvas- Fekete Lilla vagyok, Pécsen lakom, 2 gyermekem van, Csenge (4 éves) és Jánoska (1 éves). A futás már a gyermekek születése előtt is az életem része volt, számos versenyen is megfordultam, s dobogós helyezéseket is sikerült elérnem. Csenge születése után sem akartam lemondani erről a remek mozgásformáról, így rábukkantam a babakocsis futásra, mint sportra, több cikket, írást elolvastam az Interneten ezzel kapcsolatban.

Akkoriban ez a sport még teljesen ismeretlen volt itt Magyarországon. Vettem egy új futó babakocsit, majd elkezdtem futni az akkor fél éves kislányommal. Pár hónap múlva már 5-10 km közötti távokat futottunk, illetve több versenyen is megfordultunk. Később virtuálisan csatlakoztunk egy fővárosi székhelyű futóbabakocsis egyesülethez, melynek szinte minden nagyvárosban szerveződött egy-egy alcsoportja.

Tavaly a várandósságomat is végig kocogtam, így Jánoska már a pocakban megtapasztalhatta a babakocsis futás örömeit. Jelenleg már 1 éves, kb. 9 hónapja kezdtem újra ezt a nagyszerű mozgásformát.

A régi versenysúlyomat pár hónap alatt sikerült visszanyernem, amit részben a babakocsis futásnak köszönhetek. 

Ennek a mozgásformának nagy előnye, hogy nem kell a gyereket senkinek lepasszolni, ő is át tudja élni a futás örömeit, játszik, alszik, vagy nézegeti a tájat, s közben friss levegőn is van. Csapadékos időben egy egyszerű, babakocsira húzható esőhuzattal, nyáron pedig egy vékony, fehér színű textil árnyékolóval is meg lehet oldani a futást.

[ad id=”1706″]

 

A legtöbb gyermek 3 éves koráig elül a babakocsiban, bár vannak kicsit nagyobb gyerekek is, akik már rövidebb, önálló futás után még szívesen visszaülnek. Ikreknél, vagy kis korkülönbségű gyerekeknél jól jöhet egy iker/testvérkocsi is.

A futó babakocsik 3 kerekűek, könnyűek, könnyen összecsukhatók, így könnyebb velük közlekedni akár a városban is.

Bátran ajánlom minden kisgyerekes anyukának, apukának ezt a fajta kikapcsolódást! 🙂

 

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!