Nekem ez nem fér bele, neked könnyű, nincs gyereked

Sokszor hallom, hogy

én nem tudom ezt vagy azt megtenni, mert nincs időm. Vagy könnyű Neked, nincs gyereked!

Nekem van kettő, de belefér a futás, sőt, alkalmaként a jóga is az életembe! Hogyan lettem ekkora futófan? 

A második terhesség alatt megőrültem a sütiért. Először beértem pár szelet cukrászdai darabbal, majd sütöttem heti három tepsivel, amit jóformán egymagam fogyasztottam el! A terhesség végére valamivel több mint 22 kg-t híztam. A legszörnyűbb az volt, hogy utána szinte semmi nem ment le, maximum 6-8 kg közel egy év alatt. Na,

ekkor döntöttem el, változtatnom kell, ez így nem mehet tovább.

Korábban már sokszor kipróbáltam ezt azt, több kevesebb sikerrel. A legfőbb gondom az volt, hogy mire “elrendeztem” a családot, és megcsináltam az edzést, teljesen kiment az álom a szememből, nézhettem a plafont egész éjszaka.
Napközben soha semmit nem sikerült mozognom,  holott Gyes/Gyed mellett azt gondoltam, mennyi szabadidőm lesz.

via GIPHY

Na, pont ennyi.
A jól bevált edzésidőpont a reggel lett, mielőtt ébred a család. Az első két hét borzasztó volt, mármint, nagyon élveztem, de hulla fáradt voltam. Aztán beálltam.

4:40 ébresztő, elliptikus tréner 45-60 perc, majd az 1 órás Callanetics program.

Mondják, nem kell mindennap, de én nagyon akartam a változást, és minél hamarabb.
A motivációm az volt, hogy újra tetszeni akartam a férjemnek (nem mondott semmit de van tükör a házban..:-)…) Szóval mindent beleadtam!
Viszont rövid idő múlva elutaztunk hosszabb időre (Horvátországban dolgoztunk a vendéglátásban), és ki kellett találnom valamit, amit csinálhatok.

[ad id=”1706″]


Ami szóba jöhetett, az úszás és a futás. A tenger néha túlzottan háborog….de futni mindig lehet!
Így kezdődött, lassú tempó laza 3 km, közben napfelkelte fotózgatás 🙂 Nem is tudom, melyiket szerettem jobban, a futást vagy a napfelkeltét. Talán mindkettőt.

Így is lett eredmény. Ruhaszámot illetően, de azon jóval túlmenően is. Sokkal jobb közérzet, nyugodtabb tempó, kiegyensúlyozottabb hétköznapok. Mindenre kihatott.

Aztán eljutottam arra a szintre, hogy miután hazaértem, már vártam a következő reggelt. 🙂 Talán ez az a pont amiért érdemes felkelni.
Itthon folytattam,  és itt is gyönyörű a napfelkelte, de már nem az a legvonzóbb.

A futás időpontja maradt a reggel, volt hogy időben megcsúsztam, vagy hosszabb távot szerettem volna, és a gyerkőcök felébredtek, mielőtt hazaértem. Ekkor kb 3 és 6 évesek voltak. Megtanítottam bekapcsolni a mesecsatornát,- a kicsit is-, készítettem egy kártyát, hogy tudják, ha ez kint van az asztalon akkor anya elment futni, ne aggódjanak, nemsokára jövök.

imag3161


Mára már, ha befejezték a reggelit, le is pakolják az asztalt, nézik a mesét, mire megjövök. (5 és 8 évesek)
Inkább lett ez egy életmódváltás, mint sikeres fogyókúra. Lassacskán a futás az életem részévé vált. Közel 3 éve futok, ehhez jött hozzá két éve a jóga. Szerintem tökéletesen kiegészítik egymást. Heti 5 edzés. Alkalmanként 5-10 km közötti futás, és utána egy sor jóga flow, vagy ashtanga.
Szinte kicserélődtem, és ehhez jött hozzá mellékhatásként kb -30kg amit azóta is tartok.

 

 

 

imag2160

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!