Has és fenék: Makacs testrészek, de van megoldás

Ha már eldöntötted, hogy futsz, vagy bármilyen rendszeres mozgásformába kezdesz, fontos, hogy a táplálkozásod is megfelelő legyen. Ez nagyban hozzájárul a teljesítményedhez, a hangulatodhoz.

Nem hiába mondják: “ép test, ép lélek”!

Vannak különféle teóriák, arányok a mozgást és táplálkozást illetően, melyik a hatékonyabb.

Van, akinél a 60 százalék táplálkozás 40 százalék mozgás, másoknál a 70 százalék táplálkozás 30 százalék mozgásarány igaz, de a 80% : 20% is gyakori. Mit jelent ez?

Ha például fogyni szeretnél, akkor az a fenti aránypárok szerint X százalékban a táplálkozásodon, X százalékban a mozgásod minőségén múlik.

Tapasztalatom szerint csak hasból vagy csak fenékből nem lehet fogyni akármilyen csoda táplálék-kiegészítőt kombinálsz hiper-szuper hangzatos edzéssel.

A fogyás amúgy is komplex folyamat. Genetikailag kódolva van, akárcsak a hízás. Tehát, ha éjt napallá téve csak felüléseket végzel, az nem garantálja, hogy hasból fogsz fogyni. Arra kell figyelned, hogy összehangoltan tervezd meg a edzésprogramodat.

Súlyvesztéshez egyszerűen kalóriadeficitet kell teremtened. Nincsen más mód. Viszont mindezt úgy, hogy közben ne csökkenjen a fehérjebeviteled, mert az táplálja az izmaidat. Nem a mérleg mutatója számít, hanem a zsír és izom arány.

[ad id=”1706″]

Soha ne kezdj azonnal nagy megterheléssel. Ne változtass hirtelen az étkezési szokásaidon

15128701_10208506778729516_404303256_n

 

Apránként vegyél vissza, és a mozgást is fokozatosan növeld. Eszedbe se jusson olyan variáció, hogy koplalsz, és mellette edzeni is szeretnél. Téves gondolat lenne.

Nem csak értelmetlen, de egészségileg is visszavethet.

Ne gyengítsd le magad. Viszont rendszeres mozgással Neked megfelelő táplálkozással, komoly és látványos eredményeket érhetsz el.

Persze nem megy egyik napról a másikra. Kitartó rendszeres munkával bármit elérhetsz, csak rajtad múlik.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!