A legszuperebb nyári futóedzés

Nyár, strandidő, lubickolás. Mindenki Balatonozik, tengerpartozik, mi meg csak edzünk? Könnyen okozhatunk magunknak lelkiismeretfurdalást, ha elmegyünk egy hét szabadságra, és éppen nem akaródzunk futással tölteni az időt. Nézzünk egy olyan edzésformát, amivel a vízben is lehetsz, és nem kell lemondanod a fejlődésről.

Futás a vízben

Elsőre tán furcsának tűnik, de nem egyszer csináltuk edzőtársaimmal, amikor Balatonon voltunk. A déli parton egyszerűbb megoldani: keress egy szakaszt, ahol kevesebben vannak, és fuss a vízben hosszokat. Hidd el, nem kell majd sok, hogy kifáradj.

Ha rá akarsz tenni egy lapáttal, törekedj arra, hogy futás közben kiemelkedjen a lendítő lábad a vízből. Fontos, hogy térképezd fel előtte a talajt, mert előszeretettel ásnak árkokat az emberek a vízbe, és elég kellemetlen, sőt sérülésveszélyes is, ha hirtelen mélyebb lesz a talaj.

Nem ér le a lábad? Az sem baj

Nyilván akár úszhatsz is, de nem erre gondolok. Alkalmazd a taposást. Ez azt jelenti, hogy csak lábtempó segítségével maradj fenn a vízen. Ha sprintelést szimulálnál, akkor mindezt úgy próbáld elérni, hogy magas térdemelést csinálsz a vízben, és így tartod fenn magad. Kemény lesz.

Először minden esetben melegíts be. Bokakörzéseket is végezz. Aztán mehet a menet. Erőnlétedtől függően max 20 percet vállalj ebből az edzésből, aztán menj labdázni, hűsölni, pihenni. Ennyi garantáltan hatásos lesz.

2 hozzászólás a(z) “A legszuperebb nyári futóedzés” bejegyzéshez

 1. Tetszik amit írtál,de nálam marad a nyaralás alatt is a futás!?
  Szuper felfedezni a teljesen új útvonalakat…ilyenkor átadom magam a természetnek…nem foglalkozom az idővel…és a km-ek is “repülnek”.
  Kihívás..
  Kaland…
  Futás…
  Ennyi ami számít…☺
  Írom én,aki még nagyon kezdő 5-6 hónapos “futóbolond”.

  • Más nem kell, hogy számítson. Csak így tovább. Hajrá.:)

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!