A kilenc éves kisfiú lement a futópályára…

Kilenc éves kisfiú lement a futópályára. Beállt a többiekhez a bemelegítésre, futni kezdett. Egy kör után élre állt. A társak csak nevettek rajta, 400 méter után megtudta, hogy miért. 1991 március: Szűkszavú kisgyerek sportolási lehetőséget keres. A szülei a futást találják neki. Első nap, bedobják a többiek közé.

Bemelegítés: Elkezdik a futást. A kisfiú hamar élre áll. Több tíz méteres előnyt hoz össze az első kör végére. A többiek nevetnek rajta.

Az első 400 után az edző megállítja

A kisfiú megszeppent. Azt hiszi, valami bajt csinált, de a felette magasodó férfi megnyugtatja. Kiderül, olyan hibát követett el, amit az eddigi összes újonc szintúgy elkövetett. Szidást nem kapott, de útmutatást igen. Olyat, ami bele is égett a fejébe:

Aki nem tud lassan futni, az gyorsan se

– mondta az edző. A kisfiút visszaállította a többiek közé, aki aztán velük futotta végig a bemelegítést.

Neked mi jelenthetnek az edző szavai?

Főleg kezdőknél fordul elő, hogy céljuktól szárnyra kapnak, és hirtelen túl gyorsan, vagy túl sokat akarnak futni. Aztán belejajdulnak, ezzel megnehezítik a folytatást. Meg kell tanulni, nem csak kezdőként, lassan futni. Álljon össze a futómozgásod, az erőnléted, és építsd fel úgy az edzéstervedet, hogy ne legyenek problémáid.

Ugyanígy, ha azt érzed, pihenned kell, inkább vállalj el lassabb futást, mint túlhajtsd magad. Ne csak a versengés törjön elő belőled, legyél minél tudatosabb futó.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!