fbpx
Vivicitta

Ha indulsz a Vivicitta futáson, hasznát veszed az alábbi három tippnek. Bámely távon tervezed az indulást a versenyen, az alábbi néhány ponton ne változtass:

Először is legyen alap, hogy biztosan fölkészültél a megméretteésre. Habár a vereny hetéről beszélünk, ha félmaratonon állsz rajthoz, még lemérheted, elegendő e a szint, amit felépítettél a sikeres félmaratonhoz.

Ha rövidebb távokon indulsz, akkor is lényeges, hogy fölmérd a tudásodat. A 10 – 12 km-es Vivicitta táv is kemény lehet. Szóval nézz át egy ezzel kapcsolatos esettanulmányt. Segíthet a tisztánlátásban.

Ezek után következzék az a 3 dolog, amit semmiesetre se kockáztass meg, még ha bármiféle kísértés is kínozna, hogy átlépd a szabályokat. Könnyedén belebukhatsz, és elveheti a kedved az egésztől.

  1. Ne vegyél (fel) új cipőt: Vásárolni persze vásárolhatsz, de semmiképp se próbáld abban teljesíteni a távot. Kellemetlen meglepetések érhetnek. Egy csukát nem árt tesztelni minimum egy hónapig, mielőtt élesben vetné be az ember.
  2. Ne változtass az étrendeden: Bármilyen tuti receptet találsz, ne most kísérletezz. Maradj a megszokottnál. Nem azon fog múlni a teljesítményed.
  3. Tarts be a pihenőnapot: A futást lehetőleg ne edzésből próbáld megoldani. Hagyj minimum három teljes pihenőnapot a Vivicitta előtt távtól függetlenül.

Borítóképes futófotó forrása a BSI.


Válasz


LÉPJ BE REGISZTRÁCIÓ

Az Adataid biztonsága fontos számunkra. Senkinek sem küldjük tovább. Nem élünk vissza vele.

 
×
LEGYÉL A FUTÓTÁRSUNK MÁR FUTÓTÁRS TAG VAGY?

 
×
ELFELEJTETTED AZ ADATAIDAT?
×

Go up

error

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is