STROKE-ot kapott félmaraton közben

A 21 éves Alex Valentine tavaly májusban futott a leeds-i félmaratonon. A 10. mérföldnél testének egyik fele felmondta a szolgálatot, összeesett. Azonnal kórházba szállították, egy darabot ki kellett vágni a fejéből, hogy csökkentsék a nyomást az agyában.

Egy kicsit szédültem a tizedik mérföld környékén, de azt hittem, csak a fáradtság miatt, aztán a testem egyik fele már nem kapott jelet az agyamtól, és elvágódtam

A srácról sokkoló felvételek is készültek, tényleg csak akkor nézd meg, ha bírod az orvosi dolgokat. A rehabilitációját megkezdték. Újra kellett tanulnia a beszédet, járást, a mosdót sem tudta segítség nélkül használni. Kemény harcot vívott, de ismerte a célját. 6 hónapot töltött egy neurológiai központban.

Újra futni akarok. Nem hiszem, hogy egy újabb stroke-tól kéne tartanom

Vigyázzatok magatokra. Ha rosszul érzitek magatokat futás közben, ne erőltessétek. Az egészség a legfontosabb. Ismerjétek meg magatokat, amennyire csak lehet. Teremtsetek meg minden olyan lehetőséget a felkészülésre, amivel számolhattok a versenyen. Így kitapasztalhatjátok, milyen, amikor már kifutottátok magatokat. Melyik az a pont, aminél meg kell állni, belesétálni. És járjatok el vizsgálatokra mielőtt bármibe belevágtok.

Vigyázzatok magatokra.

 

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!