Értsd meg: anya nem önző, csak szeret futni

Anya csak egy van:

Aki mindent megold, mindenben segít, nélküle megáll az élet. Betegszabadság neki akár otthon, akár a munkahelyen esélytelen. Az anyaság szép “szakma”, de sokak lelkiismeretébe beleváj, ha közben magukkal is törődnek. Úgy érzik, elveszik az  időt a családtól, gyerektől.
Rosszabb esetben biztosak abban, hogy lemaradnak valamiről, baj történik, amit megakadályozhattak volna.

Így lassan hozzászoktatják magukat a lemondáshoz, átérzik, így teljes az életük. Megfogadják: majd, ha a gyerek elköltözik, akkor ezt meg azt, meg amazt csinálnak. Létezik másik út, másfajta hozzáállás.

Helló! Heti három óra ‘kikapcs’ azért neked is járhat

Tegyük fel: hetente 3-4 alkalommal szeretnél futni 40 – 45 percet. A futás olyan sport, amihez nem kell feltétlenül túl sok idő. Átöltözöl otthon, és már indulhatsz is. Háromnegyed óra edzés gyors tusolással megvan 60 perc alatt.
Ennyi beleférhet az életedbe, és mindenki más életébe is.
Nem omlik össze a család, nem esik darabjaira a lakás, a gyerek lelki fejlődése sem reked meg emiatt. Ellenben te jól érzed magad, kikapcsolsz, feltöltődsz. A futás hozzátartozik a lelki harmóniához, ha hosszú távon eldobod magadtól, ráfizethetsz.

Nem önző vagy: szeretsz futni = értékre nevelsz

Én úgy érzem, jóra nevelsz, ha a gyerek látja rajtad, lázba hoz valami. Lehet idő kell hozzá, de tudni fogja, nem ellene irányulnak az edzéseid. Megérzi, megérti, miért fontos neked a futás. Ráadásul, ha igazán jól csinálod, követni fogja a példádat, hiszen mindig mindent másol, megfigyel, utánoz.

Ha futni mész, nem “rossz anya” leszel a szemében, hanem az édesanyja, akire felnézhet. 

Ezért vond be őt a futás világába, ha vannak érmeid mutasd meg neki, legyen ott veled, amikor versenyen indulsz, élje az érzéseidet. Nem helyezel rá nyomást, hogy mindenképp ezt kell neki is csinálnia. Később eldöntheti, belevág -e ebbe a sportba, vagy akár másikba.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg más futókkal is.

error

Tetszik? Oszd meg másokkal is!