Nyár, strandidő, lubickolás. Mindenki Balatonozik, tengerpartozik, mi meg csak edzünk? Könnyen okozhatunk magunknak lelkiismeretfurdalást, ha elmegyünk egy hét szabadságra, és éppen nem akaródzunk futással tölteni az időt. Nézzünk egy olyan edzésformát, amivel a vízben is lehetsz, és nem kell lemondanod a fejlődésről.

Futás a vízben

Elsőre tán furcsának tűnik, de nem egyszer csináltuk edzőtársaimmal, amikor Balatonon voltunk. A déli parton egyszerűbb megoldani: keress egy szakaszt, ahol kevesebben vannak, és fuss a vízben hosszokat. Hidd el, nem kell majd sok, hogy kifáradj.

Ha rá akarsz tenni egy lapáttal, törekedj arra, hogy futás közben kiemelkedjen a lendítő lábad a vízből. Fontos, hogy térképezd fel előtte a talajt, mert előszeretettel ásnak árkokat az emberek a vízbe, és elég kellemetlen, sőt sérülésveszélyes is, ha hirtelen mélyebb lesz a talaj.

Nem ér le a lábad? Az sem baj

Nyilván akár úszhatsz is, de nem erre gondolok. Alkalmazd a taposást. Ez azt jelenti, hogy csak lábtempó segítségével maradj fenn a vízen. Ha sprintelést szimulálnál, akkor mindezt úgy próbáld elérni, hogy magas térdemelést csinálsz a vízben, és így tartod fenn magad. Kemény lesz.

Először minden esetben melegíts be. Bokakörzéseket is végezz. Aztán mehet a menet. Erőnlétedtől függően max 20 percet vállalj ebből az edzésből, aztán menj labdázni, hűsölni, pihenni. Ennyi garantáltan hatásos lesz.

Tags:

Írj nekünk

Ha kérdésed van, írj üzenetet.

Sending

© Futotars.com 2017

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account