fbpx

Nyár, strandidő, lubickolás. Mindenki Balatonozik, tengerpartozik, mi meg csak edzünk? Könnyen okozhatunk magunknak lelkiismeretfurdalást, ha elmegyünk egy hét szabadságra, és éppen nem akaródzunk futással tölteni az időt. Nézzünk egy olyan edzésformát, amivel a vízben is lehetsz, és nem kell lemondanod a fejlődésről.

Futás a vízben

Elsőre tán furcsának tűnik, de nem egyszer csináltuk edzőtársaimmal, amikor Balatonon voltunk. A déli parton egyszerűbb megoldani: keress egy szakaszt, ahol kevesebben vannak, és fuss a vízben hosszokat. Hidd el, nem kell majd sok, hogy kifáradj.

Ha rá akarsz tenni egy lapáttal, törekedj arra, hogy futás közben kiemelkedjen a lendítő lábad a vízből. Fontos, hogy térképezd fel előtte a talajt, mert előszeretettel ásnak árkokat az emberek a vízbe, és elég kellemetlen, sőt sérülésveszélyes is, ha hirtelen mélyebb lesz a talaj.

Nem ér le a lábad? Az sem baj

Nyilván akár úszhatsz is, de nem erre gondolok. Alkalmazd a taposást. Ez azt jelenti, hogy csak lábtempó segítségével maradj fenn a vízen. Ha sprintelést szimulálnál, akkor mindezt úgy próbáld elérni, hogy magas térdemelést csinálsz a vízben, és így tartod fenn magad. Kemény lesz.

Először minden esetben melegíts be. Bokakörzéseket is végezz. Aztán mehet a menet. Erőnlétedtől függően max 20 percet vállalj ebből az edzésből, aztán menj labdázni, hűsölni, pihenni. Ennyi garantáltan hatásos lesz.

Tags:

Írj nekünk

Ha kérdésed van, írj üzenetet.

Sending

© Futotars.com 2017

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account